Home Entrevistes Entrevista a Toni Cruz, portaveu de ciutadans a Torredembarra

Entrevista a Toni Cruz, portaveu de ciutadans a Torredembarra

1251
0

 

Quan encara no fa ni un any del començament del mandat, quina valoració fas de la situació actual? Funciona bé l’Ajuntament?
La meva valoració personal és molt positiva. La millor forma d’ajudar als ciutadans és fer la feina que realment t’agrada. A l’Ajuntament cada dia és fa més feina, però en algunes àrees no es feia ni es fa bé, com s´ha demostrat.

Què és el que més t’ha sorprès?
L’eliminació de la regidoria de participació ciutadana. Tot i que existeix com a àrea i agraeixo l’amabilitat dels diferents treballadors del departament.

Essent el cap de llista del principal partit de l’oposició, quina és la relació amb el govern? És possible una entesa?
Al grup municipal de Ciutadans Torredembarra li agradaria que la relació  amb l’equip de govern municipal fos més participativa i de més entesa, però això no depèn nomes de nosaltres. L´alcalde hauria de practicar polítiques més inclusives. Volem que el nostre treball es tingui en compte com a primer partit de l´oposició i com a segona força més votada a Torredembarra.
Una entesa és possible quan els qui governen ho fan per a tots i fan ús del diàleg. És una llàstima que l’alcalde manifestés que només governaria pels seus votants. Ciutadans fa polítiques que creiem que són beneficioses per a tot el conjunt dels torrencs.

I amb els demés partits de l’oposició, quina relació hi ha?
La relació amb la resta de partits de l’oposició és bona. Amb Avui Democràcia i PP és bona treballem conjuntament en els temes que la ciutadania necessita; la CUP fa una política que considerem que és molt individual. I pel que fa CIU, curiosament estan a l’oposició però no la practiquen. La sensació és que estan trucant constantment a la porta del govern.

Degut a la situació política general, hi ha la percepció que en l’actual mandat s’ha posat molt d’accent als temes nacionals (banderes, retrats, etc.) i poc a temes locals, creus que és així?
La realitat local de Torredembarra és que Ciutadans ha presentat 10 mocions de les quals només una era de caràcter nacional. Hem apostat per la millora del carrer Fíbula, zones d’ombra per al carrer Antoni Roig, la millora del parc infantil de les monges, la gratuïtat de l’AP-7, la lluita contra el bullyng a les escoles, restaurar les banderes de l‘Ajuntament, la neteja viària, el retorn de l’ambulància del SEM i el reemborsament de l’IBI, entre d’altres.

Molta gent té la percepció que no es fa res des de l’Ajuntament…
El que jo puc garantir com a portaveu del grup municipal de C’s a Torredembarra és que nosaltres fem i volem fer més, però les execucions de les accions les fa l’equip de govern.

L’actual equip de govern està liderat per ERC, partit independentista, amb el suport del PSC, partit no-independentista, creus que es pot articular una alternativa a l’actual govern?
L’articulació d’una alternativa és possible amb aquells partits que no volen separar Catalunya de la resta d’Espanya. El problema actual és que el PSC sembla disposat a treballar més amb els partits separatistes. C’s té clar que qui governi ha de treballar per a tots els ciutadans, independentment de les ideologies.

Com veus la situació a nivell supramunicipal. Creus que hi haurà entesa entre PSOE i C’s o bé noves eleccions? I a Catalunya, què passarà d’aquí 17 mesos?
Ciutadans donarà suport a qualsevol partit que no vulgui la separació del territori i la societat, que tingui polítiques reals per als ciutadans, que fomenti l’ocupació, la transparència i la regeneració política, social y democràtica de les institucions.
Sobre que passarà d’aquí 17 mesos la sensació és que si es continua amb més política populista en lloc de solucionar els problemes reals dels catalans, és que els ciutadans no ho passarem bé.