Home Política ELS EMPLEATS DEL FORN DE MASAGUÉ EL DENUNCIEN PER NO COBRAR

ELS EMPLEATS DEL FORN DE MASAGUÉ EL DENUNCIEN PER NO COBRAR

952
0

Fa mesos que de manera periòdica els carrers de Torredembarra s’omplen de papers que denuncien que l’exalcalde Masagué no paga el sou dels seus treballadors. Són efímers, perquè de la mateixa manera que apareixen, algú els retira gairebé immediatament.

La majoria van signats pel sindicat de la CNT.

Ara s’ha sabut que set dels quinze treballadors que encara queden a l’empresa de l’exalcalde de Torredembarra l’han portat a judici per mirar de rescindir el contracte i cobrar el que els deu. Fa sis mesos que no cobren, des de setembre, i les empleades es torben amb la incongruència que no poden abandonar el seu lloc de treball, si no volen incomplir la llei, i recuperar el que els hi pertoca.

De moment, ja hi ha la sentència favorable de tres dels casos, encara que només un s’hauria pogut notificar a l’ex-edil. I és que fins que no se li notifica no comença a comptar el termini i es demora el període d’impagament. Masagué, ni tant sols es persona als judicis.

Patrimoni immobilitzat

Masagué s’escuda en què el jutjat número 1 del Vendrell li té immobilitzat tots els seus béns i comptes, fet que li fa impossible fer front als pagaments i dificulta el normal funcionament de les seves empreses. A més, assegura que al cap de poc temps de ser detingut pel cas Torredembarra es va reunir amb els treballadors de la seva fleca per explicar-los-hi quina era la situació en què quedava l’empresa i tothom va assumir que les nomines s’anirien pagant de mica en mica, quan es pogués. L’objectiu era lluitar per tirar endavant i mantenir el lloc de treball de els 15 famílies involucrades.

Les fleques funcionen

Segons la part denunciant, l’exalcalde no es pot declarar insolvent perquè té patrimoni i en tot cas es demanarà a la jurisdicció penal que tregui els diners per pagar els treballadors. A més els forns tenen ingressos demostrats.

Cada dia al gimnàs

També es retreu que Masagué no pagui els treballadors però en canvi mantingui bona part del seu nivell de vida i vagi al gimnàs, cada dia.