Home Agenda ELS DISTINGITS DEL TARRAGONÈS REBEN EL SEU GUARDÓ EN UN ACTE A...

ELS DISTINGITS DEL TARRAGONÈS REBEN EL SEU GUARDÓ EN UN ACTE A RODA DE BERÀ

225
0
Avui dissabte ha tingut lloc al Casino Municipal de Roda de Berà el lliurament de les distincions de Mèrit de Serveis Distingits, amb l’objectiu d’honorar persones o entitats en mèrits a la labor realitzada o conducta seguida que hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt.
Les distincions han estat promogudes pel Consell Comarcal del Tarragonès, a suggeriment d’alguns municipis de la comarca. En les Bases s’estableix que els distingits de cada edició són presentats pels Ajuntaments, a proposta del ple municipal. Després d’exposar-ho al públic, és aprovat pel Ple del Consell Comarcal.
L’acte s’ha iniciat a les 18:00 hores, i ha estat conduit per la periodista Sònia Camí. A continuació, Óscar Sánchez, president del Consell Comarcal del Tarragonès, ha donat la benvinguda a totes les personalitats premiades i a totes les persones assistents. L’acte també ha comptat amb la presència d’altres alcaldes/desses i regidors/es dels municipis del Tarragonès així com representants de les entitats i personalitats distingides. El grup musical Fenya Rai! ha amenitzat la vetllada que ha finalitzat amb la intervenció de Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà.
Els distingits del Baix Gaià
Les personalitats o institucions que han rebut el reconeixement en aquesta sisena edició vinculats amb el Baix Gaià són:
JOANA BADIA TABOADA (Altafulla)
Ha col·laborat amb la majoria d’entitats del municipi. La seva passió per la interpretació també va suposar la fundació de diferents tallers i grups de teatre, a més de posar la seva veu en diferents esdeveniments i participar en pel·lícules i sèries de televisió. Tot això ha motivat que al llarg de la seva trajectòria professional i cultural hagi rebut un gran nombre de distincions i homenatges, tant en l’àmbit de la cultura com del turisme.
JOSEP M. MIQUEL PALAU (El Catllar)
Nascut al Catllar i empresari de professió, l’any 1989 va acceptar el càrrec de jutge de pau del seu poble, que va deixar el 2020. La seva tasca com a jutge de pau ha estat marcada pel seu caràcter conciliador, que li ha permès resoldre problemes de manera amistosa, establint un tarannà que és un referent per a les futures generacions.
ASSOCIACIÓ DE VOLUNTARIS DE PROTECCIÓ CIVIL DE RODA DE BERÀ
L’associació de voluntariat té com a objectiu la prevenció de les situacions de risc pels ciutadans i col·laborar en l’elaboració i el desenvolupament dels plans d’emergència municipal. Entre les accions, destaquen la col·laboració en el control d’incendis forestals, en els esdeveniments culturals, festius i esportius, en la recerca de persones i en les entrades i sortides de les escoles. El seu vessant més social ha quedat palès amb la col·laboració durant la pandèmia.
JOAN BORONAT I BORONAT (Salomó)
Distinció a títol pòstum. Joan Boronat va ser alcalde de Salomó des de les primeres eleccions democràtiques. Era un activista cultural des del Ball del Sant Crist, aquest meravellós espectacle d’arrels medievals que pertany al gènere dels balls parlats i que representa uns fets llegendaris del segle XVI que la tradició ha mantingut fins avui dia, en què ha esdevingut l’element que identifica Salomó, el singularitza com a poble i el projecta a l’exterior.
ASSOCIACIÓ DE VOLUNTARIS DE PROTECCIÓ CIVIL DE TORREDEMBARRA
L’Associació de Voluntaris són presents en els esdeveniments per prevenir possibles accidents. Quan és necessari, proporcionen assistència en matèria sanitària, d’informació o en la circulació del trànsit. En l’últim any s’ha posat en relleu la seva labor social durant el confinament, prestant assistència a domicili i ajudant en el lliurament de productes a les famílies. Així mateix, han col·laborat perquè els actes es poguessin fer dins les normes de seguretat.