Home Política EL PSC PRESENTA UNA MOCIÓ PER PLANTAR CARA A ENDESA

EL PSC PRESENTA UNA MOCIÓ PER PLANTAR CARA A ENDESA

455
0

Fa uns dies es va fer públic que Endesa havia enviat una carta a alguns ajuntaments catalans on exigia que els ens municipals contribuïssin a pagar el 50% del deute contret per les famílies en situació de pobresa energètica.

En total la quantitat reclamada és de 10,5 milions d’euros a prop de 400 municipis. Això és el 50 % dels 21 milions d’euros que segons  l’empresa deuen un total de 25.000 llars catalanes en situació de pobresa energètica. A cada ajuntament se li reclama part del deute contret pels seus veïns. De no pagar-se, la companyia iniciaria els talls de subministrament.

Liderats pels ajuntaments de Sabadell, Terrassa i la Diputació de Barcelona hi va haver una reunió dels ens municipals per mirar com s’abordava el tema el passat 4 de setembre.

El text que va sortir de la reunió reclama a la subministradora que retiri la carta que el 31 de juliol va enviar i insta al Govern a liderar un front comú per obligar les empreses energètiques a complir amb la llei 24/2015.

Els cas de Torredembarra

Més tard es va saber que l’Ajuntament de Torredembarra, que no va enviar a ningú a la reunió, se li han exigit per carta uns 44.000 euros.

Moció del PSC

El PSC a Torredembarra ha presentat pel ple del proper 19 de setembre una moció que vol ser una resposta i plantar cara a les amenaces d’Endesa, atès que considera que no hi ha cap normativa que obligui als ens locals a pagar aquest 50% del deute.