Home Política EL PSC ACUSA A SOREA DE MANIPULAR LES FACTURES PERQUÈ ELS ABONATS...

EL PSC ACUSA A SOREA DE MANIPULAR LES FACTURES PERQUÈ ELS ABONATS PAGUIN MÉS

952
0

La companyia admet que hi pot haver una oscil·lació de 6 dies entre els períodes facturats, però nega categòricament que s’hagi produït cap desviació en relació al calendari de lectures previst.

En el darrer ple municipal, de la mà del regidor José García, el PSC va acusar a l’empresa concessionària del servei d’aigua a Torredembarra de manipular les factures per fer que els usuaris torrencs paguin més.
Segons van incidir els socialistes, SOREA endarreriria intencionadament la lectura corresponent a la factura del mes d’agost per fer que els abonats superin els trams i d’aquesta manera paguin més per l’aigua que utilitzen.
I és que en els mesos de juliol i agost es donarien diferents circumstàncies propiciatòries que farien que la “picaresca” de sumar uns dies més fos molt beneficiosa econòmicament per l’empresa.
En primer lloc, és el moment de l’any on més població resident hi ha a Torredembarra. Es calcula que de 16.000-18.000 residents a l’hivern es passa a més de 60.000 en època estival.
També és quan els usuaris gastarien més aigua, degut a què és l’època en què es posen més rentadores, la gent es dutxa més, es rega més freqüentment els jardins i terrasses, s’omplen piscines, etc. I, per tant, és més fàcil saltar d’un tram de consum al següent.
Encara que el consum mínim està estipulat en els 36m3, aquest està dividit en tres trams de 18m3, 12m3 i 6m3. Segons els càlculs fets pel partit polític, passar del primer tram al tercer hi ha una diferència del preu unitari d’un 280%. Fet que podria incrementar la factura al voltant dels 5-10 €, sense cap justificació si l’aigua utilitzada en aquests dies de més computés en la següent factura.
El PSC afegia que, amb la implantació de comptadors electrònics i la lectura remota o telelectura, l’empresa no tenia excusa per variar els dies computats en les factures i que les oscil·lacions estaven injustificades.
Davant l’exposició feta en el plenari, l’Alcalde es va comprometre a comprovar que passava.

Sorea ho nega

Des de l’empresa es nega categòricament que s’hagi produït cap desviació en relació al calendari de lectures previst. Les lectures al municipi de Torredembarra són bimensuals i es planifiquen anualment tenint en compte les dates de les lectures de l’any anterior així com els dies festius.
Segons les dades facilitades per l’empresa concessionària, a Torredembarra hi ha un total de 15.756 abonats i només el 19,8% tenen comptadors electrònics. Per les dimensions del municipi és necessari distribuir les lectures per zones i aquestes zones tenen un calendari de lectures establert amb una periodicitat bimensual, entenent com a bimensual un període d’entre 58 a 64 dies, segons els caps de setmana i festius. Els calendaris els realitza el departament de lectures i facturació, sempre amb els criteris anteriors.
La mitjana de dies computats per factura seria de 61dies.
Neguen que la factura que comprèn els últims dies de juny, tot el mes de juliol i bona part d’agost sigui la que més dies computi.

Per què es paga més?

D’altra banda i en relació al per què les factures del període estival són més elevades a les d’altres èpoques de l’any, consideren que això dependrà dels hàbits i necessitats de cada llar. Tot i que, generalment, és a l’època estival on el consum pot incrementar-se i, per tant, el preu de la factura ser superior.
Per últim, l’empresa no pensa emprendre cap acció legal envers l’acusació de frau del grup municipal torrenc.