Home Agenda El millor panattone artesà de xocolata es fa a Torredembarra

El millor panattone artesà de xocolata es fa a Torredembarra

656
0

No és un dolç nadalenc típic català, però està clar que, en els darrers anys, els panattones han captivat al públic i forma part de les millors taules. Per aquest motiu, des de l’any 2016 el gremi de pastissers de Barcelona escull el més bo.
Normalment, els tradicionals dolços d’origen milanès són de fruita, encara que també se’n fan de xocolata i altres gustos.
I des d’avui, Torredembarra té l’honor de comptar amb els pastissers que fan el Panattone Artesà de xocolata més bo d’Espanya. De fet, és la primera vegada que s’atorga aquesta distinció.
Rafael Aguilera i Magí Rovira de Cal Jan han guanyat el VI Concurs Millor Panettone Artesà de l’estat 2021 en aquesta modalitat. Un certamen que organitza l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB).
La modalitat clàssica l’ha guanyat Yan Duytsche La pastisseria Dolç Par Yann Duytshche de Sant Cugat del Vallès. Fins ara pertanyia a la pastisseria Xocosave, de Riudoms. S’ha de dir que Duytsche, va guanyar la primera edició.
En total, hi ha hagut gairebé 70 participants, els millors pastissers del país.
En la final del concurs, el jurat, format per reputats professionals del sector com Iban Yarza, Lot Roca o els italians Giuseppe Piffaretti i Giambatista Montanari, ha valorat el sabor i altres factors com l’olor, l’estructura de la molla o la forma.
Els pastissers guanyadors obtenen el guardó a l’establiment amb el ‘Millor Panettone Artesà de l’Estat 2021’, un premi de 1.000€ i la possibilitat de competir en la Copa del Món del Panettone de 2022.
Tots dos se sumen als premiats en les passades edicions, en les quals només es premiava el millor panettone de fruites: Xocosave (2020), Cloudstreet (2019), Ochiai (2018), Oriol Balaguer (2017) i Dolç Par Yann Duytshche (2016).