Home Portada EL DEPARTAMENT DE SALUT CONFIRMA 16 CASOS DE CORONAVIRUS A L’ABS DE...

EL DEPARTAMENT DE SALUT CONFIRMA 16 CASOS DE CORONAVIRUS A L’ABS DE TORREDEMBARRA

1784
0
La malaltia no remet i avui s’ha decretat un enduriment en l’estat d’alarma: confinament total. Una mesura més per intentar controlar l’expansió del coronavirus COVID-19.
Al mateix temps, el Departament de Salut de la Generalitat ha donat a conèixer la dada sobre l’afectació del coronavirus COVID-19 en l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Torredembarra, que abasta el CAP de Torredembarra i els consultoris mèdics dels pobles veïns d’Altafulla, la Riera de Gaià, , la Nou de Gaià, Vespella de Gaià, Salomó, la Pobla de Montornès, Creixell, Roda de Berà i Bonastre.  També de la resta de Catalunya.
16 casos, tassa de 22,4
Segons aquestes dades, al nostre entorn, s’han registrat 16 casos positius de COVID-19 des de l’inici de l’epidèmia.  El que significa una taxa per 100.000 habitants de 22,4 casos. La dada és més baixa que ABS veïnes com el Vendrell (36,9) i Calafell (29,2).
Encara que la dada està actualitzada a dia d’avui, aquests casos són els positius confirmats des del Departament de Salut, possiblement n’hi hagi molts més per les informacions que ens arriben de persones de Torredembarra que estarien hospitalitzades i confinades a casa seva.
 Una tassa del 47,9
Si bé aquestes dades són les oficials, val a dir que en altres pàgines la tassa d’afectats per el coronavirus a l’ABS de Torredembarra la situen en el 47,9 per 100.000 habitants. Una xifra molt semblant a la calculada pel Mònic a partir del cens dels pobles que componen l’àrea d’influència de  l’ABS de Torredembarra: 38477 habitants censats el 2019.    
Sigui com sigui, fins ara, són 21 morts i 491 positius confirmats per coronavirus a la demarcació de Tarragona. A la resta de l’Estat són 5690 morts i 72.248 positius.