Home Cultura El col·lectiu Papallones Liles representarà una Performance en contra de la violència...

El col·lectiu Papallones Liles representarà una Performance en contra de la violència masclista a Creixell

357
0
El poble de Creixell tornarà a dir “NO” a la violència masclista el proper 12 de gener, a les 12 del migdia, en l’espai del Mirador. Ho farà a través d’una performance del col·lectiu Feminista Papallones Liles de Creixell, que s’emmiralla en les feministes xilenes i en l’himne que varen crear en contra les violacions dels drets de les dones durant les protestes que hi van haver en el país andí l’octubre passat: “Un violador en tu camino”.  En aquest cas la performance es diu “El violador ets tu”.
L’acte està obert a tothom i les persones que hi vulguin participar estan citades mitja hora abans per assajar. Caldrà que portin un mocador negre per tapar-se els ulls.
Un col·lectiu actiu
El col·lectiu feminista Papallones Liles de Creixell va néixer el febrer del 2017 impulsat per un grup de dones unides per una ideologia en comú vers el feminisme. Donen suport a la idea de la lluita contra el patriarcat, l’avortament lliure, la defensa de la societat comunal com a medi pel canvi, el moviment LGTBI i el lliure pensament vers la sexualitat i el cos de la dona. Aborden temàtiques relacionades amb el gènere a partir de debats i aprofiten aquests espais de construcció teòrics per poder aportar elements d’anàlisi que consolidin una bona praxis política, transversal i feminista en tots el àmbits que ens vinculen a la nostra societat.
Al llarg de l’any duen a terme diverses activitats al municipi i participen també amb altres entitats. Tenen un punt lila fixe a la Biblioteca Municipal de Creixell on es poden trobar llibres vinculats a les temàtiques que toquen.
Cada 8 de març, es sumen als diferents actes que tenen lloc a Creixell, en commemoració al dia de la dona, pinten un mural en un dels edificis cedits per l’Ajuntament.
Per la Festa Major sempre col·laboren, enguany amb la participació de la colla castellera Nois de la Torre que van fer un pilar de dones.  El dia Internacional Contra la Violència vers la Dona (25N), van ocupar la Plaça Major amb una performance i a la Plaça de Vorey van pintar el primer banc LGTBI de la vila.
Un cop cada tres mesos projecten pel·lícules al nostre cicle de cinefòrum amb espai de debat en acabar.
Juntament amb la regidoria de la dona i l’Ajuntament de Creixell, aquest 2019 han creat i convocat el I CERTAMEN LITERARI PAPALLONES LILES, que ha estat obert fins el 31 de desembre i que formarà part dels actes programats per a la celebració del 8M del 2020, amb la corresponent entrega de premis.
Podeu trobar més informació sobre el col·lectiu a la pàgina https://www.facebook.com/papallonesliles/
Només juntes podem dir prou!