Home Agenda Editorial: Una presa de pèl

Editorial: Una presa de pèl

228
0

Les votacions per escollir quina estructura s’instal·la al bloc de l’Antina ja s’han iniciat. Fins al 12 de juny qui vulgui podrà emetre el seu vot. Com no pot ser d’una altra manera des del Mònic hem accedit a la pàgina web per poder emetre un judici just sobre aquest procés participatiu –fins i tot hem votat– i la veritat és que ens han sorgit alguns interrogants que ens fan pensar que aquesta consulta és de fireta, poc rigorosa, que no presenta prou garanties.

El primer que ens ha sobtat és que no s’especifica qui és el garant que ha de vetllar perquè no es produeixi cap tupinada. Ni tan sols posa quina és l’empresa informàtica responsable del procés. Naturalment, el nostre mitjà ho ha sol·licitat i se li ha facilitat les dades, ara bé, no creiem que els ciutadans hagin de fer cap gestió per saber que l’empresa encarregada és Neòpolis Consultoria Sociopolítica, SL. Ha cobrat 3.448,50 €, una dada que tampoc s’ha publicitat, com tampoc s’ha explicat el cost de la campanya informativa.

També ens ha sobtat que per votar només es necessita un número de DNI i la data de naixement. Això vol dir que suplantar sigui relativament fàcil (encara que delicte). Sobretot, per qui tingui accés a aquest tipus de dades. Com per exemple, familiars, amics, una administració… Per no parlar de hackers.

Per altra banda, un cop has votat, no tens cap comprovant del teu vot, ni pots saber si s’ha processat correctament i no es pot saber quants DNIs han votat. Això permet que en l’últim moment, si es vol, es pugui produir una votació en massa teledirigida amb DNIs de pesones que no han votat.

En definitiva: no garanties és igual a presa de pèl.