Home Cultura DIUMENGE CASTELLER A TORREDEMBARRA

DIUMENGE CASTELLER A TORREDEMBARRA

427
0
El nostre poble ha viscut una de les jornades castelleres més intenses de la seva història al coincidir la celebració de dues diades per part de les colles de la vila: els Nois de la Torre i els Xiquets de Torredembarra.
Els de la camisa blanca han organitzat el que ha estat la seva primera diada al migdia i han compartit plaça amb els Castellers de la Il·lusió, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca i els xiqüelos i xiqüeles del Delta.
L’actuació ha començat aixecant simultàniament un pilar de 4 dedicat al dia mundial de la paràlisis cerebral, que es commemorava diumenge.
Seguidament els Xiquets han signat la seva millor actuació a l’aconseguir descarregar els tres castells de la gamma de 6 que s’havien proposat: un treballat 3 de 6, un sòlid 3 de 6 amb l’agulla i el 4 de 6.
Un pas més per consolidar el seu projecte que ha tingut molts entrebancs degut a què cap colla castellera els ha volgut apadrinar per formar part de la Coordinadora de Colles Castelleres, un fet que els impedeix accedir a l’assegurança obligatòria imprescindible per poder assajar i actuar.
Superat aquest escull, al contractar a títol personal el mateix tipus d’assegurança que tenen les colles de fora de Catalunya, a Madrid o París, ja tenen el primer intercanvi: el proper 13 d’octubre actuaran a Vilafranca del Penedès.
Diada de la Verdura
Per la seva part els Nois de la Torre han celebrat la Diada de la Verdura, una jornada que fa al·lusió al nom popular que rebia la plaça de la vila pel fet que antigament s’hi instal·laven les parades de venda dels pagesos, on venien els productes del camp.
Les colles que han acompanyat als Nois han estat els Xicots de Vilafranca, els Brivalls de Cornudella i els Castellers d’Esparreguera.
L’actuació dels de la camisa blava s’ha vist condicionada per la caiguda del 3 de 7 aixecat per sota, un castell que enguany havien aconseguit per les diades de la Festa Major però que aquest cop no ha pogut ser.
Sí han descarregat amb la solidesa que els caracteritza un 3 de 7 amb l’agulla i el 3 i el 4 de 7.
Baròmetre Casteller
La bona actuació dels Xiquets els permet entrar de ple dret al Baròmetre Casteller per primera vegada. La tripleta de 6 aconseguida els situa en el lloc 81 del rànquing d’un total de 94 colles.
Els Nois de la Torre estan en el lloc 27 d’una llista que encapçalen la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona.