Home Política PARTIDARIS DE CS I CDR OMPLEN LA SALA DE PLENS

PARTIDARIS DE CS I CDR OMPLEN LA SALA DE PLENS

548
0

Es preveia un ple tens per les qüestions que s’havien de tractar i perquè les relacions entre govern i oposició són cada cop més agressives. Es va poder veure clar en la picabaralla, molt pujada de to, entre Jordi Solé i la bancada de Ciutadans, però hi va haver altres moments tensos, com els protagonitzats per Valeriano Pino (PSC) i Rosa Ma. Guasch (Avui Democràcia).

El canvi de la RLT i de la neteja viària van centrar bona part del debat. Però la veritable pugna es va viure als seients del públic. I és que en les darreres hores, el comitè en defensa de la república de Torredembarra (CDRT) havia convocat als seus seguidors a través de les xarxes socials per donar cleca a la pregunta que havien formulat i per la qual pretenien que els regidors de Cs es retractessin del tweet sobre l’estelada i l’entrega de joguines dels Reis d’Orient a Baix a Mar.

Es pot dir que l’operació va acabar en taules perquè independentistes i constitucionalistes van congregar a un similar número de simpatitzants, que van aguantar estoicament fins arribar al torn de precs i preguntes.

Al no haver estat entrada en temps i forma, la qüestió del CRD va ser exposada per Toni Sacristan (CUP) i Anna Magrinyà (PdeCat) en un exercici d’equilibrisme partidista. Es va demanar que Cs rectifiqués el tweet on acusava a l’alcalde, Eduard Rovira, i la regidora de cultura, Núria Batet, d’adoctrinar als nens per permetre que l’acte d’entrega de joguines es fes sota una estilada.

Un fet que va disgustar a l’Associació de Veïns de Baix a Mar, que organitzaven l’acte.

No ho van aconseguir, el portaveu de Cs, Toni Cruz, va ajornar la contesta a un futur comunicat i va assegurar que s’intentarien reunir amb l’associació de veïns de Baix a Mar per donar-los-hi les explicacions pertinents.

La festa dels Reis, molt present

No va ser l’única intervenció de la nit sobre la cavalcada de Reis. El regidor Joel Navas (Unió) va fer notori la decepció general de la gent pel poc lluïment de l’acte. La regidora de cultura va venir a dir que feien el que podien i de cara a un futur mirarien de canviar les carrosses.

Més banderes

També relacionat amb la festivitat, el regidor de Cs, Javier Ramírez, va preguntar a l’alcalde perquè la bandera espanyola es va treure de la plaça del Castell durant les festes de Nadal i si era conscient de què aquest fet incomplia una sentència judicial. Rovira va assegurar que la bandera havia estat sostreta, motiu pel qual havia presentat una denúncia a la Policia Local.