Home Cultura La coral conquista Montserrat amb un concert sublim

La coral conquista Montserrat amb un concert sublim

705
0

Els acords de la missa Brevis a Santa Rosalia encara ressonen dins la Basílica de la Mare de Déu de Montserrat. Un concert emmarcat dins de la romeria anual al sant lloc organitzada per la parròquia de l’església de Sant Pere Apòstol, però, que dóna el tret de sortida a la commemoració del 40è aniversari de la coral Santa Rosalia.

El concert perdurarà en la memòria dels nostres cantaires i també de les persones que van presenciar l’actuació. Un cop més, la coral ha demostrat la seva solvència musical aconseguida en els darrers anys, en un concert especial i és que no cada dia es canta en un lloc tant emblemàtic com Montserrat, sota l’atenta mirada de la Moreneta.

I ho han fet interpretant una peça que des de què es va estrenar forma part del patrimoni cultural de Torredembarra, la Missa Brevis a Santa Rosalia; la composició que es canta per la nostra Festa Major. L’obra, composada per l’autor vendrellenc Albert Solé expressament per la coral, té la peculiaritat que introdueix per primera vegada en aquest tipus de composicions un instrument tradicionalment festiu com és la gralla.

S’ha de ressenyar que l’organista parroquial, Montserrat Miracle, ha tocat per primera vegada l’impressionant orgue de la basílica, que es va construir fa pocs anys.

A part de la Missa, la coral ha cantat altres peces i ha finalitzat el concert entonant el Virolai. En aquest moment, l’emoció s’ha fet palpable.

La Coral Santa Rosalia inicia amb el concert d’aquest diumenge, la celebració del seu aniversari. Els actes seguiran el pròxim dia 11 a les 11 del matí amb una missa d’acció de gràcies pels 40 anys de la Coral i un acte de reconeixement a tots els cantaires que han passat per l’entitat, al Pati del Castell.