Home Portada LA CORAL CELEBRA ELS 40 ANYS

LA CORAL CELEBRA ELS 40 ANYS

1024
0

Continuen els actes per commemorar el 40è aniversari de la Coral Santa Rosalia. Si el cap de setmana passat l’activitat va tenir lloc a la Basílica de la Mare de Déu de Montserrat, en aquest cas els llocs triats han estat dos punts neuràlgics de Torredembarra: l’església de Sant Pere i l’Ajuntament.

I és que aquest diumenge feia 40 anys que es va presentar oficialment. Va ser l’11 de març de 1978 a la sala d’actes de la Caixa de Tarragona. Feia uns mesos que assajaven, per bé, que la majoria participava en les celebracions litúrgiques. El primer director va ser Pere Riñé i l’impulsor mossèn Antoni Morell, que va ser president honorífic de l’entitat fins a la seva mort. Tenia 50 cantaires, una xifra que s’ha anat mantenint al llarg dels anys. El repertori de la coral és ampli i variat.

A l’església parroquial hi ha hagut una missa d’acció de gràcies commemorativa de l’efemèride que, com no podia ser d’una altra manera, ha comptat amb la participació de la coral. Entranyables han estat les paraules que els hi ha dedicat Mn. Francesc Esteso i també la lectura d’una missiva de l’Il·lustríssim Senyor Arquebisbe de Tarragona, Mn. Jaume Pujol, qui ha agraït la col·laboració de la Coral en les celebracions litúrgiques més importants de la parròquia com són les Festes de Nadal, Setmana Santa i Pasqua, Festes Majors, etc.

Un cop acabada la celebració, l’acte s’ha traslladat a l’atri del Castell, que s’ha quedat petit, on hi ha hagut un reconeixement a totes aquelles persones que han passat per la Coral.

D’una manera més especial, s’ha volgut reconèixer la tasca dels directors amb l’entrega d’una litografia exclusiva del cantaire i pintor, Joan Ciuró. Al llarg d’aquests anys, aquests han estat: Pere Riñé (†), Lluís Batet, Núria Batet, Natàlia Casasús i Jordi Boltà.

En el seu discurs, l’actual regidora de Cultura, Núria Batet –fins fa un temps molt vinculada a la Coral– ha destacat la importància de la mateixa i el fet que quaranta anys després encara gaudeixi d’una excel·lent salut, mantenint els mateixos principis pel que es va crear.

L’alcalde ha fet entrega d’un obsequi institucional.

La coral ha interpretat cinc cançons. Totes elles van ser cantades en el primer concert de fa 40 anys. Potser la més celebrada ha estat Al Vent de Raimon.

No obstant, el moment més emotiu ha estat quan han pujat a l’escenari un bon nombre dels cantaires que al llarg del temps han participat amb la coral i que han ajuntat les seves veus amb els actuals cantaires per entonar una de les cançons catalanes més emblemàtiques: Rossinyol.

El millor de tot és que la coral té un futur brillant al seu davant.