Home Entrevistes Ciutadans proposarà al ple la implantació de fanals amb plaques solars a...

Ciutadans proposarà al ple la implantació de fanals amb plaques solars a Torredembarra

785
0

Els fanals solars urbans són ideals per disminuir substancialment el consum de l’enllumenat que de forma habitual està encès una alta quantitat d’hores durant tot l’any i per tant el consum energètic és summament elevat, amb el que podem aconseguir un important estalvi energètic en benefici dels ciutadans i poder destinar aquest estalvi a altres partides de més necessitat.

La formació taronja apunta que els fanals solars representen una alternativa a l’enllumenat públic convencional. Amb la utilització de mòduls solars fotovoltaics es genera corrent elèctric allí on es necessiti, sense importar si el lloc d’instal·lació està prop d’un punt elèctric, amb la qual cosa s’abarateixen costos, ja que sovint desplaçar una línia elèctrica a punts allunyats suposa una inversió superior al pressupost total de l’enllumenat solar.

El regidor de Ciutadans, Javier Ramírez, ha comentat que “volem que aquesta implementació de fanals solars es faci a mesura que els fanals antics es vagin deteriorant o en cas de que s’hagin d’instal·lar de nous” i que aquesta mesura suposarà “la disminució de l’ús elèctric que anirà acompanyat d’una reducció de l’emissió de CO2 i la seva instal·lació no requerirà cablejat. A més la vida útil d’aquest nou enllumenat serà de més de 50.000 hores i amb un voltatge mínim que evitarà el risc d’electrocutar-se.”

El ple tindrà lloc aquest dijous 15 de març a les 18:00h a l’Ajuntament de Torredembarra.