Home Agenda CIUTADANS A PUNT DE TRENCAR-SE A TORREDEMBARRA

CIUTADANS A PUNT DE TRENCAR-SE A TORREDEMBARRA

884
0

Els regidors Javier Ramírez i Noèlia González molt crítics amb la manera de fer de Toni Cruz.

Gir de guió sonat avui al ple extraordinari de Torredembarra, on s’ha donat llum verda a la RLT i pressupostos per l’any 2021. Fet que ha quedat en un segon terme després que s’ha evidenciat el distanciament que hi ha entre els regidors de ciutadans, Javier Ramírez i Noèlia González, amb el portaveu municipal, Toni Cruz.
I és que en el punt de la RLT, en el torn de paraula per explicar la posició de vot, Cruz ha defensat l’abstenció del seu grup municipal, però, en el moment de les votacions, els seus companys de grup han votat en contra. Fet que ha agafat amb el peu canviat a tots els regidors, si s’ha de fer cas a les reaccions que s’han pogut veure a través de les xarxes socials. I és que a Torredembarra els plens encara es fan de manera telemàtica.
Tal com marca la norma, l’alcalde ha hagut de cedir la paraula als regidors perquè expliquessin el seu posicionament. Ramírez ha parlat en nom dels dos i ha destacat que el vot negatiu es tractava “del posicionament majoritari dins del grup municipal de Cs“. Ha defensat que la RLT que es presentava al plenari té una gran falta d’equitat i una manifesta desigualtat, atès que es beneficia a uns pocs treballadors –secretari, interventora, cap de la policia…– i es perjudica a la majoria, que perdrà poder adquisitiu. Pel regidor, Rovira ha encarregat a una empresa externa escollida “fer una RLT per pobres i una per rics”, i que a la fi es convertirà en un marc normatiu fet amb la intenció de perpetuar l’alcaldia de Rovira.
El regidor de Cs ha assegurat que presentarà al·legacions per la qual cosa el document haurà de tornar a passar per plenari.
L’acord ha tirat endavant amb 10 vots a favor, 5 abstencions i 2 vots en contra.
Què passa a Cs?
Fonts consultades pel Mònic ens asseguren que el grup municipal de Cs està trencat de manera irreconciliable en dos blocs; un distanciament que també s’ha instal·lat en l’agrupació local. Les decisions de grup no es debaten i són preses unilateralment pel portaveu sense tenir en compte l’opinió de ningú. A més, fa més d’un any que no hi ha cap assemblea perquè ho para el coordinador local. El desencís entre la militància és gran.
De fet, en les últimes eleccions internes per escollir els dirigents de l’agrupació local a Torredembarra, només van votar tres persones. El cas és que la candidatura estava formada per tres membres.
Per primera vegada, el lideratge de Toni Cruz està en dubte, perquè hi ha molts que consideren que no té prou capacitat per liderar el projecte a Torredembarra.
Cruz considera que hi ha moltes falsetats per part dels regidors dicidents i es lamenta de la falta de treball d’aquests. “La pistola no hauria d’apuntar a qui treballa pel poble, sino a qui no ho fa”. 
La problemàtica ja està en mans del partit a Tarragona que serà qui haurà de dirimir com se soluciona el problema existent.