Home Portada Celebrar l’aniversari durant el confinament

Celebrar l’aniversari durant el confinament

1481
0
Felicitació a l'Avinguda Països Catalans

A Torredembarra el cos de la policia i els VPO han participat en la celebració de 30 aniversaris, però ara el Govern Central ho ha prohibit.

Són molts els qui aquests dies han celebrat el seu aniversari obligatòriament des de casa. Les xarxes socials s’han omplert de posts on es pot veure com les famílies se les han imaginat totes per fer que la celebració de l’efemèride fos el més especial possible. Pastissos casolans o altres invencions gastronòmiques han suplert la rebosteria fina de les pastisseries. S’han pogut veure espelmes i guarniments iconoclastes i iniciatives de tot tipus.
On s’esmercen més esforços és quan els celebrants són els més petits de la casa. I és que per la mainada s’ha de fer molt dur no poder celebrar el seu aniversari acompanyats pels seus amiguets i amiguetes de l’escola. També és gran motiu de joia quan qui compleix anys és un avi i una àvia, que són els més exposats a patir la malaltia del COVID-19.
Aniversari
Angelines Paños va rebre per sorpresa aquest pastís
Una iniciativa diferent
Des dels primers dies del confinament, una iniciativa que ha tingut molta acceptació  ha estat que els agents de la Policia Local i voluntaris de Protecció Civil vagin a les cases dels qui complexen anys per fer sonar les sirenes dels seus vehicles i a cantar una cançó.
Molts han vist en aquesta pràctica un estímul per mantenir el bon ànim durant aquest període, que sembla que s’acabarà a finals de maig. No és un fenomen exclusiu de Torredembarra, sinó que s’ha dut a terme en molts municipis de Catalunya i de la resta de l’Estat. És una de les poques alegries tant pels confinats com pels agents que hi participen. Ajuda a portar millor una situació tan complicada.
A Torredembarra, segons ha pogut indagar el Mònic fins el dia 11 d’abril se n’havien fet una trentena. 25 per a nens i nenes i 5 per a avis. Ahir es van felicitar a tres àvies (de 87, 80 i 76 anys) i a una nena de 5 anys. El propi Ajuntament ho ha publicitat per les seves xarxes socials. I en el Mònic ens van fer ressò de la celebració que es va fer a l’avi centenari Miquel Masip, resident de la Fundació Pere Badia, on fins i tot va participar la Guàrdia Civil.
Felicitació
Policia Local, Guàrdia Civil i VPO felicitant a l’avi centenari Miquel Masip
Les peticions es poden fer per via messenger del Facebook, per correu electrònic, per telèfon, etc. I és gratuït.
Prohibició del Govern Central
Això ha estat fins ara. I és que el Ministeri de l’Interior, autoritat competent per dictar les ordres durant l’Estat d’Alarma, ha enviat una carta als ajuntaments signada per les Subdelegacions de Govern de cada província en la qual limita les actuacions dels cossos policials.
L’organisme indica que queden prohibides aquest tipus d’actuacions de proximitat i agraïment al poble per no entrar dins de les comeses de les policies locals a causa que “no s’enquadra en la protecció de persones, béns i llocs”.
Malestar entre algunes policies
Aquesta nova directiva no ha estat ben acollida per alguns cossos de policia. Per exemple, l’Associació de Caps de les Policies Locals d’Andalusia (AJDEPLA) –Andalusia va ser el primer lloc on es va enviar la prohibició– ha enviat un escrit a la Delegació de Govern en què informa el “profund malestar” que aquesta ordre ha causat en les plantilles de les policies locals.
Des del Govern es recorda que les policies locals no depenen, en virtut de l’Estat d’Alarma, dels ajuntaments sinó del Ministeri de l’Interior.
A Torredembarra, no ha arribat l’ordre. En tot cas ho farien els voluntaris de Protecció Civil. Avui hi ha previst fer el de dues nenes.
Felicitació aniversari
Feliciatació aniversari al carrer Ferran de Querol