Home Política EL CAP DE LA POLICIA PORTA A L’ALCALDE A FISCALIA?

EL CAP DE LA POLICIA PORTA A L’ALCALDE A FISCALIA?

1130
0

Presumptament, Eduard Rovira hauria donat una “ordre il·legal” a uns agents per impedir que multessin a un cotxe.

 

La República Checa ha donat a conèixer que la Fiscalia està investigant a l’Alcalde de Torredembarra per haver impedit a uns agents que multessin a un vehicle que estava mal estacionat a Baix a Mar. En concret al carrer del Comerç.

Segons el digital, els fets s’haurien produït el passat dissabte 3 de febrer quan l’edil va interceptar a una patrulla policial que estava sancionant i a punt d’endur-se al dipòsit municipal un vehicle estacionat en una zona de càrrega i descàrrega. L’alcalde els hauria manat que no denunciessin perquè “la senyalització vertical donava pas a la seva confusió”.

Els policies i el gruista van obeir, però, un cop a la comissaria, van informar als seus superiors de les discrepàncies generades per la senyalística existent al carrer del Comerç i que el cotxe –mal aparcat a tots els efectes legals– havia marxat sense ser denunciat degut a l’ordre donada.

Davant aquesta casuística, l’actual Cap de la Policia, Miguel Àngel Marchal, hauria fet arribar un escrit a la Fiscalia, acompanyat de fotografies que acrediten l’existència de la senyalització i on s’observa que es tracta d’una zona de càrrega i descàrrega i també s’aprecia la presència del vehicle mal aparcat. Ho va fer el 9 de febrer.

En aquests moments, la justícia estaria investigant per saber si l’alcalde va incórrer en algun il·lícit penal i si va donar una “ordre il·legal”. Els agents policials aniran a declarar properament.

L’alcalde confirma els fets

Preguntat pel mitjà tarragoní, Eduard Rovira confirma els fets, però, matisa que es tracta d’un malentès i nega que donés l’ordre per impedir que el vehicle fos multat. El batlle assegura que aquell espai no era reservat per càrrega i descàrrega i que ho va voler comunicar al sotsinspector per aclarir la situació. Mentre hi parlava per telèfon va aparèixer el propietari del vehicle i va marxar.

Segons aquesta versió, l’alcalde hauria recriminat als policies que el vehicle hagués marxat sense ser multat.

Canvis

Després de l’incident policial, l’ajuntament ha decidit canviar la senyalització de la zona reservada a càrrega i descàrrega de diferents carrers, entre ells el del carrer del Comerç. En la nova senyalística, ha desaparegut ‘Excepte càrrega i descàrrega’. D’aquesta manera, argumenta el govern municipal, s’eviten confusions. El canvi s’hauria fet per ordre expressa de l’alcaldia i sense tenir el suport de la comissió de viabilitat o d’un informe de la prefectura de la Policia Local.

El que està clar és que, tal i com reconeixen diferents sentències judicials, els alcaldes no són competents per manar als agents en matèria de multes de trànsit.