Home Política Cal Maiam es reconvertirà en un centre de Justícia Juvenil

Cal Maiam es reconvertirà en un centre de Justícia Juvenil

1077
0

Ja s’han instal·lat les primeres reixes i el cartell es canviarà en breu.

Torredembarra comptarà a partir del 29 de febrer de 2021 d’un centre residencial d’educació intensiva (CREI) segons el conveni signat entre l’Ajuntament de Torredembarra i el Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya. Aquest centre dóna resposta a l’objectiu del Pla Director de Justícia Juvenil relatiu a l’equilibri territorial de Centres i a la demanda de places.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira ha volgut deixar clar que s’ha triat aquest emplaçament perquè “per la cultura que hi ha a Torredembarra no fa falta duplicar equipaments, amb el hall del teatre auditori ja en tenim prou”.

L’acord que ha estat portat amb el màxim secret, convertirà la sala polivalent de Cal Màiam en el nou equipament. S’ha volgut evitar el rebuig veïnal.

No obstant això, fa pocs dies que s’han acabat d’instal·lar les reixes que han d’impedir que els menors més conflictius puguin escapar del CREI i en els propers dies començaran les obres que permetran internar un total de 10 joves i comptarà amb tots els equipaments previstos en el pla director (espai residencial, aules, tallers formatius, pista esportiva, àrea de comunicacions, etc.). Serà el vuitè centre a Catalunya i el tercer de la província de Tarragona, després dels ubicats a Valls i Reus.

Què és un CREI?

Els Centres residencials d’educació intensiva (CREI) acullen adolescents d’entre 12 i 18 anys, els quals són tutelats per la Generalitat de Catalunya. Aquests adolescents manifesten certes alteracions en la seva conducta, de manera que necessiten un sistema d’educació molt més intensiu que l’habitual. La finalitat d’aquests centres es donar una educació i una assistència molt més individual i personal i, per tant, posseeixen una estructura de treball per poder garantir l’educació i la protecció d’aquests adolescents, la qual sempre va relacionada amb les necessitats específiques d’aquests joves. En aquest centre s’hi deriven aquells/es adolescents que pateixen problemes familiar, d’entorn social i personal, mostrant certs comportaments conflictius i inadequats.

Futur GULAG torrenc?

Eduard Rovira ha destacat que des de les administracions s’ha fet el possible per donar una resposta ràpida a aquesta necessitat quan ha calgut i assenyala que al nostre poble fa falta “aquesta cosa”. També ha assegurat que no descarta que, en cas que no tingui continuïtat, en un futur pugui utilitzar-se per acollir alguns dissidents de la política municipal. “Un petit GULAG on es puguin reeducar”, ha conclòs.