Home Cultura La Biblioteca Mestra Maria Antònia prepara millores significatives coincidint amb el desè...

La Biblioteca Mestra Maria Antònia prepara millores significatives coincidint amb el desè aniversari l’any 2018

470
0

La Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra farà deu anys aquest 2018 i aprofitant aquesta celebració s’ha projectat una renovació del mobiliari i del maquinari informàtic amb una inversió prevista de 32.000 €, una part de la qual es finançarà amb una subvenció recentment atorgada per part de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La regidora de Cultura, Núria Batet, ha explicat que la inversió en maquinari ascendeix gairebé a 20.000 €, dels quals la Generalitat n’aportarà 9.688 €, i en mobiliari 12.000 €, amb una subvenció de 5.997 €. La resta de les despeses es finançaran amb fons propis de l’Ajuntament de Torredembarra.

De fet, la Biblioteca ha previst realitzar un seguit de millores seguint amb la línia d’obertura a tota la població i aprofitant l’excel·lent emplaçament (un edifici molt diàfan ubicat en un parc públic) per així optimitzar l’ús dels seus espais. La Biblioteca Mestra Maria Antònia és molt activa: acull quasi 500 persones al dia i realitza una activitat pública diària de mitjana, i especialment a la tarda es queda petita. Els principals canvis que es duran a terme, i per als quals s’ha previst una renovació de mobiliari, són: reubicar la sala de premsa per aprofitar més la llum natural, crear una zona jove i una altra de recerca i investigació, traslladar la zona infantil més a prop de l’entrada tancant-la amb vidre per minimitzar el soroll i utilitzar el jardí de la biblioteca i la terrassa de la biblioplatja com a zona de lectura formal i també informal. Amb aquest proposta s’amplien els metres quadrats d’ús real de la biblioteca i s’obre a més grups de població.

Pel que fa al maquinaria informàtic, aquest ha quedat obsolet i necessita una renovació total. Es renovaran els setze ordinadors de la Biblioteca Mestra Maria Antònia i els dos de la Biblioplatja que conformen la xarxa pública i també els cinc ordinadors de treball intern del personal. També s’adquiriran tres noves impressores, un projector i una càmera de gravació de vídeo per desenvolupar un projecte audiovisual dirigit especialment als joves.