Home Política Avui Democràcia demana que es creï una Comissió d’Investigació

Avui Democràcia demana que es creï una Comissió d’Investigació

774
0

Ahir, el partit Avui Democràcia va entrar al registre una proposició, perquè sigui debatuda en el proper plenari municipal, relativa a què es creï una comissió informativa especial que ajudi a esclarir que va succeir el passat 8 de desembre de 2015 durant l’actuació policial relacionada amb el vehicle que habitualment condueix el regidor del PSC i 1r. Tinent d’Alcalde, Jordi Solé.

La Comissió es demana després que es fes públic en el mitjà digital La República Checa que el vehicle del regidor havia estat denunciat per una infracció de trànsit, moment en què es va comprovar que el cotxe no tenia ni l’ITV en regla, ni l’assegurança corresponent.

Els fets, que van ser reconeguts pel propi regidor, van comportar que el vehicle s’immobilitzés inicialment, però, sembla que posteriorment van ser retirats els dispositius per immobilitzar-lo, sense que s’hagués presentat cap documentació que esmenés les mancances detectades, ni es pagués la sanció.

Davant els dubtes plantejats i allau d’informacions confuses, el que es vol saber si l’actuació de la policia local va ser correcta o es va donar un tracte de favor cap a l’esmentat regidor i si aquest va fer abús de la seva autoritat.

Des d’Avui Democràcia es creu que la mesura proposada és obligada per mantenir el bon nom dels càrrecs electes que formen part de la Corporació i és necessari esclarir si s’han vulnerat els principis d’actuació de Bon Govern i Transparència, que recullen l’article 3 del Reglament Orgànic Municipal, sobretot, en el punt 9è, on s’expressa que els càrrecs electes “no es valdran de la seva posició en l’ajuntament per obtenir avantatges personals o materials”.