Home Agenda Arrenca el procés participatiu de consulta per triar l’escultura que s’ubicarà a...

Arrenca el procés participatiu de consulta per triar l’escultura que s’ubicarà a la façana marítima de Torredembarra

935
0

Què hi vols, al Bloc? Aquesta és la pregunta que l’Ajuntament de Torredembarra dirigeix a la ciutadania en el procés de consulta per triar la rèplica de quina escultura s’hi ubicarà: Piràmide o Alfa i Omega. La votació restarà oberta del 30 de maig al 12 de juny. Poden votar totes les persones que hagin complert els 16 anys abans de l’1 de març de 2022 i que estiguin empadronades a Torredembarra abans de la data esmentada. També podran votar les persones a partir de 16 anys que siguin propietàries d’una segona residència i, alhora, titulars del rebut de l’IBI. En aquest darrer cas, per a fer-ho caldrà registrar-se prèviament, entre el 5 i el 15 de maig, a https://bit.ly/3kHLqwV

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i la regidora de Participació Ciutadana, Marga Rovira, han presentat aquest matí el procés de participació. L’alcalde ha manifestat que la realització d’aquesta consulta és un compromís de mandat i que serà la ciutadania qui decidirà quina escultura s’ubicarà damunt del Bloc, tot un emblema de Torredembarra. En aquest sentit, Eduard Rovira ha animat la ciutadania a participar i ha ressaltat que el resultat serà vinculant. No es requereix un mínim de participació i l’opció que superi el 50 % dels vots serà la guanyadora. A partir del resultat, s’encarregarà la redacció del projecte i dels plecs de clàusules per adjudicar-ne l’execució.

La regidora de Participació Ciutadana, Marga Rovira, ha destacat que el calendari de votació, del 30 de maig al 12 de juny, és prou ampli per facilitar la participació. La votació es pot dur a terme per internet al portal web consulta.torredembarra.cat i també presencialment. Per a aquesta opció, s’han habilitat un total de sis punts (Seu de l’Ajuntament, Biblioteca Mestra Maria Antònia, Biblioplatja, Oficina de Turisme, Pavelló Municipal Sant Jordi i Patronat Antoni Roig) on es facilitarà a la ciutadania un dispositiu tauleta perquè pugui emetre el vot. També s’ha dissenyat una campanya de comunicació per al públic en general a través d’imatge gràfica al carrer, mitjans de comunicació i xarxes socials, i també dirigida a col·lectius més específics fent arribar la informació i el material de la campanya a les famílies amb alumnes als centres docents del municipi, a les associacions de veïns i veïnes, a les oficines d’administració de finques, etc.

El punt central del procés és la plataforma web que s’ha creat: consulta.torredembarra.cat amb informació detallada sobre el procés, així com de les dues opcions, perquè la ciutadania tingui prou informació per decidir el seu vot:

Nova piràmide

Es tracta d’una estructura piramidal de 5 metres d’alçada i de 1.300 quilograms aproximadament. Es proposa la seva fabricació en acer al carboni mitjançant bigues UPN protegides per ambient marí:

 • Cost aproximat dels materials: 15.000

 • Càrrega i descàrrega: 800 €

 • Transport i muntatge sobre el Bloc: 18.000 €

 • Reforç d’ancoratges del Bloc: 2.000 €

 • Redacció del projecte d’implantació: 10.000 €

Cost aproximat total: 45.800 €

Cal tenir en compte que el valor del metall als mercats en el moment de la compra pot fer oscil·lar el seu preu.

És necessari un manteniment de l’escultura cada 5 anys amb un cost aproximat de 10.000 €.

Nova Alfa i Omega

Es tracta d’una estructura metàl·lica de 12 metres d’alçada i de 6.900 quilograms aproximadament. Es proposa la seva fabricació amb xapes d’acer al carboni de 15/20 mm de gruix i protegida amb dues capes d’epoxi i una de poliuretà per a estructures sotmeses a onatge:

 • Cost aproximat dels materials: 85.000 €

 • Càrrega i descàrrega: 1.500 €

 • Transport especial des de fàbrica: 2.000 €

 • Muntatge i col·locació sobre el Bloc: 40.000 €

 • Reforç d’ancoratges del Bloc: 10.000 €

 • Redacció del projecte d’implantació: 15.000 €

Cost aproximat total: 153.500€

Cal tenir en compte que el valor del metall als mercats en el moment de la compra pot fer oscil·lar el seu preu.

És necessari un manteniment de l’escultura cada 5 anys amb un cost aproximat de 20.000 €.