Home Política Aquest dissabte comença la temporada de serveis a les platges que s’allargarà...

Aquest dissabte comença la temporada de serveis a les platges que s’allargarà fins al 13 d’octubre

289
0

Aquest dissabte 13 de juny s’inicia la temporada de serveis a les platges de Torredembarra que s’allargarà fins al 13 d’octubre. El pla d’obertura dels serveis s’ha dissenyat per a donar resposta a les mesures de seguretat previstes en l’actual situació de desescalada de la pandèmia provocada per la Covid-19.

Els serveis que es posen en marxa són els següents:

Seguretat i socorrisme:

Del 13 de juny a l’1 de juliol: 11 socorristes, 2 informadors i  2 voluntaris de Protecció Civil.

De l’1 de juliol al 13 de setembre: 17 socorristes, 4 informadors i 4 voluntaris de Protecció Civil.

Del 13 de setembre al 13 d’octubre: 4 socorristes i 2 voluntaris de Protecció Civil.

El servei s’oferirà de 10 a 19 h i comptarà amb el reforç d’una patrulla de la Policia Local permanentment al llarg de tot aquest passeig Marítim.

Servei de neteja de les platges:

El servei de neteja es realitza diàriament fins a la finalització de la temporada. La neteja es du a terme amb maquinària i manualment, excepte a la platja dels Muntanyans i a la zona protegida de la platja de la Paella on nidifica el corriol camanegre. En aquests espais, es du a terme de manera manual.

Passeres:  Es disposa de passeres d’accés a les platges, tot i que se n’han instal·lat menys que en d’altres ocasions per no ocupar tanta superfície de sorra, tenint en compte que els usuaris i usuàries han de mantenir la distància de seguretat.

Megafonia: Es disposarà de megafonia en tota la platja per informar en diferents idiomes sobre les mesures de seguretat a seguir i informacions d’interès per als i les banyistes.

Guinguetes: Les guinguetes preveuen obrir la segona quinzena de juny. Han complir amb totes les mesures de seguretat, igual que la resta d’adjudicataris del pla d’usos.

Serveis que no s’instal·laran aquest estiu o que tindran ús limitat:

Dutxes i rentapeus: No s’instal·laran dutxes ni rentapeus. Les mesures de neteja previstes en l’ús autoritzat no són assumibles per a l’Ajuntament, tenint en compte el nivell de neteja i desinfecció que caldria realitzar.

Lavabos: No s’instal·laran lavabos de reforç. Es disposa dels quatres lavabos fixos al passeig Marítim que es netejaran continuadament per a garantir les mesures d’higiene específiques per la Covid-19.

Papereres: No s’instal·laran papereres en tota la platja. Les papereres es trobaran al costat de les passeres, reforçant les ubicades al passeig Marítim. Es fa una crida al civisme dels usuaris i usuàries de les platges.

Control d’aforament

El control d’aforament a les platges de Torredembarra es realitzarà en funció del seu ús. Per facilitar aquest control i evitar aglomeracions se sectoritzaran les platges amb números. Aquestes tasques de control es duran a terme amb el personal disponible de socorristes, informadors, voluntaris de Protecció Civil i Policia Local.