Home Política Anna Magrinyà (JxCat) abocada a la dimissió després de conèixer-se que va...

Anna Magrinyà (JxCat) abocada a la dimissió després de conèixer-se que va falsificar la signatura del secretari municipal

1345
0
Un nou escàndol remou els fonaments de l’Ajuntament de Torredembarra des de la setmana passada, quan el secretari municipal, Rafael Orihuel, va informar a la Junta de Govern Local i als líders dels partits polítics de l’oposició que havia presentat un escrit a Fiscalia on posava en coneixement d’aquest òrgan que la seva signatura havia estat falsificada per part d’un càrrec electe de l’Ajuntament de Torredembarra: la representant de Junts per Catalunya a l’Ajuntament, Anna Magrinyà.
Segons sembla, Magrinyà presentava certificats de l’ens torrenc al seu lloc de treball, la Diputació de Tarragona, per justificar la seva absència, ara se sap que injustificada, i no haver de compensar les hores perdudes ni perdre la part proporcional de sou.
El fet impropi està en què els documents recollien compromisos institucionals que, o eren directament falsos i no s’havien produït, o bé no li corresponia assistir-hi, com ara Juntes de Govern Local –la regidora, electa des de l’any 2015, mai ha format part de l’equip de govern torrenc.
N’hi hauria més de quaranta, encara que en un primer moment algunes fonts asseguraven que n’eren uns vint-i-vuit, i són falsos tal i com ho hauria subscrit el secretari municipal a requeriment dels serveis jurídics de la Diputació, que segons sembla van detectar el cas a partir d’una delació interna.
El fet és molt greu a nivell jurídic, però està en una fase inicial –s’haurà d’iniciar un procediment i una investigació dels fets, que la política hauria reconegut haver perpetrat en el seu cercle més proper–, però, sobretot agafen una gran rellevància institucional, perquè torna a posar en entredit el bon saber fer de la classe política torrenca després del gran escàndol que va significar el “Cas Torredembarra”, que va comportar la detenció de l’alcalde, Daniel Massagué i bona part del seu equip de Govern, i d’altres de més recents (Suñé, Solivelles…).
Dimissió?
No està clar quines conseqüències penals i laborals tindrà el fet, per bé que la falsificació d’un document oficial i de la signatura d’un fedatari públic no sembla poca cosa, i a la Diputació s’ha iniciat un expedient disciplinari. Però, hom dóna per fet que políticament l’única sortida viable és la renúncia als seus càrrecs polítics, que van més enllà de Torredembarra.
I és que, a part de regidora de l’ajuntament torrenc, on va ser posada per redreçar el partit després de la caiguda de Masagué i l’escissió que hi va haver dins de convergència per part dels més crítics, Anna Magrinyà ha anat adquirint rellevància política fora del municipi.
Primer, com a presidenta de la Comarcal de Junts pel Cat al Tarragonès, un càrrec intern del partit que li va permetre tenir molt a dir en la confecció de les llistes a les darreres eleccions municipals i, a resultes d’això, accedir al Consell Comarcal del Tarragonès, on a pesar dels pèssims resultats obtinguts a Torredembarra, on el partit va quedar amb un únic representant, va ser col·locada com a Vicepresidenta del consell, amb la intencionalitat de donar-li més visibilitat pública, atès que la política torrenca era una de les persones cridades a redreçar l’espai post-convergent.
Reunió d’urgència: no plega
Degut als moviments que ara s’han fet públic, ahir al vespre hi va haver una reunió d’urgència merament informativa a nivell de militants i simpatitzants de Torredembarra, encara que els crítics sembla que no van ser avisats.
Si bé s’especulava que es podria anunciar la seva renúncia, no es va prendre cap decisió perquè, es vol avaluar primer l’abast i recorregut mediàtic del cas i, en tot cas, l’objectiu seria prendre una decisió després de Festes.
A més, Magrinyà vol que sigui la cúpula del partit qui decideixi sobre el seu futur.