Home Política Adjudicades les obres de reforç del Bloc de davant Baix a Mar

Adjudicades les obres de reforç del Bloc de davant Baix a Mar

367
0
La Junta de Govern Local del 20 de febrer va aprovar l’adjudicació del contracte d’obres del projecte executiu de reforç del Bloc davant de Baix a Mar a l’empresa Draser Europa, SL per un pressupost de 80.252,16 € (amb IVA inclòs). El regidor de Via Pública i Manteniment, Raúl García, ha explicat que el termini d’execució és de sis setmanes, però que es preveu que es pugui dur a terme en menys temps i estigui finalitzat abans de Sant Joan.
Cal recordar que el projecte preveu totes les actuacions necessàries per a dur a terme i instal·lar un revestiment de formigó armat al Bloc i que l’empresa adjudicatària haurà de disposar d’un equip de submarinistes habilitats professionalment i amb experiència per a fer obres subaquàtiques.
Antigament, la funció inicial d’aquesta estructura anomenada el Bloc era la de servir com a punt de suport per a arrossegar les barques de pescadors tretes a la platja, i facilitar la seva sortida per a navegar. L’any 1999, l’Ajuntament de Torredembarra va instal·lar-hi una escultura d’acer de Rafael Bartolozzi, l’Alfa i Omega, que tenia una alçada total de 10 m, una amplada màxima de 4,8 m, i un pes estimat de 10 tones. Aquesta estructura va ser desmuntada el juny del 2018. Sobre el Bloc, actualment només hi ha uns pilons per a varar embarcacions. L’estat actual d’aquesta estructura és deficient, amb un important desgast i fragmentació degut a l’acció del mar. Degut a aquest fet, hi ha el perill que es produeixi algun ensorrament parcial de l’estructura.
Com ja es va anunciar fa uns mesos, i pel que fa al futur de l’Alfa i Omega, el departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Torredembarra treballa per a realitzar un procés participatiu durant el primer semestre del 2020. Aleshores, la ciutadania podrà optar entre diferents opcions: una rèplica de l’antiga Alfa i Omega amb un cost d’uns 120.000 € o recuperar l’antiga piràmide metàl·lica que havia servit per varar i treure les embarcacions amb un cost d’uns 30.000 €.