Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • COMPARTEIX

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Pinterest

A partir demà la Policia Local de Creixell utilitzarà càmeres personals de gravació

icona de visites114

icona de comentaris 0

A partir demà la Policia Local de Creixell utilitzarà càmeres personals de gravació

A partir d’aquest divendres 25 d’octubre de 2024 els agents de la Policia Local creixellenca portaran aquest nou element. Es tracta d’una càmera personal de gravació de vídeo i so. L’ajuntament ha adquirit un total de 6 unitats (amb intenció d’ampliar amb 3 més durant l’any 2025), tenint en compte el nombre d’efectius que poden coincidir en un mateix torn. Són càmeres que aniran col·locades al pit, de mida petita, que enregistraran des d’una perspectiva subjectiva amb una lent de 2,1 mm de longitud focal, i una lent amb un camp de visió de 141º (horitzontal) i de 82º (vertical).

Amb aquesta tecnologia es donarà un millor servei perquè s’assoleix una major transparència de la tasca policial en actuacions o situacions que puguin ser conflictives, en les quals es donin circumstàncies de rics per al agents o de terceres persones.

I han esta recollides en un protocol d’ús (Procediment Normalitzat de Treball) que hauran de complir per donar garanties als drets i les llibertats de totes les persones. I a més, és una eina que en la majoria de casos, fa minvar la tensió d’algunes actuacions per l’efecte dissuasiu de ser coneixedor que la situació està sent enregistrada.

La càmera té una funció de pre-gravació, la qual permet conservar les imatges i els sons enregistrats moments abans de l’activació del dispositiu per part de l’agent. Aquest s’haurà de mantenir en marxa fins que no finalitzi l’actuació policial que ha causat l’activació de la càmera. Les imatges quedaran emmagatzemades en un servidor municipal i seran destruïdes en un mes des del seu enregistrament, excepte quan estiguin relacionades amb infraccions penals o administratives greus, amb una investigació policial en curs.

Alguns exemples d’aquestes situacions en les quals els agents hauran d’enregistrar la seva actuació son: per la utilització de la força física, atac o intimidació per armes o objectes perillosos, quan la integrat física (agents o de la ciutadania), per desordre públic i devant d’un delicte, entre d’altres.