Home Agenda Les notícies més vistes a la pàgina elmonic.cat durant el 2021

Les notícies més vistes a la pàgina elmonic.cat durant el 2021

485
0

El 2021 està a punt d’acabar. Hi ha qui considerarà que ha passat massa ràpid, a altres se’ls hi haurà fet molt lent; uns conclouran que ha estat un any bo, altres que ha estat dolent. Hi haurà que creurà que han passat moltes coses, també qui pensarà que no ha passat pràcticament res d’interessant.

En l’àmbit de Torredembarra, les notícies més significatives han estat recollides en la nostra pàgina WEB elmonic.cat, que ha tingut una audiència rècord des de la seva creació, l’any 2008.

Fem un repàs de les notícies que han tingut més ressò a les nostres xarxes socials durant els darrers 12 mesos.

1.- Una donació de 70.000 euros salva la Protectora de Torredembarra (10.947 visites)

Sembla un miracle d’abans de Nadal, però és ben real. El 25 de novembre es feia públic a través de les xarxes socials que la Protectora d’Animals de Torredembarra s’havia salvat d’un tancament que semblava imminent. El Mònic va ser el primer a explicar que una donació de 70.000 euros per part d’un particular permetrà al centre continuar amb la seva tasca. S’ha de dir que, a banda d’aquesta gran xifra, s’havien arreplegat més de 50.000 euros de donacions més petites i activitats organitzades per recollir fons. Un exemple més que no està tot perdut en la nostra societat.

2.- Torredembarra diu prou a la delinqüència

No es tracta d’una única notícia sinó d’un conjunt. De fet, va ser un tema que va tenir un pes mediàtic molt significat arreu de l’Estat: l’oposició veïnal a un grup de joves delinqüents que havien okupat un xalet al carrer Mimoses i que tenien atemorits als veïns.

El Mònic va ser el primer mitjà que va donar veu als veïns i el 3 de gener va publicar una carta al director Torredembarra dice basta a la delincuencia (2.509 visites) que volia explicar el que estava passant i ser un toc d’atenció a les autoritats.

Van fer cas omís i la indignació va anar en augment a mesura que augmentaven els robatoris i les agressions. Després de diferents reunions amb l’ajuntament, el dia 18 de febrer es va convocar una protesta a la plaça de les Monges. Torredembarra explota contra l’augment de la inseguretat (987 visites) va ser com vam titular aquella notícia. La protesta pacífica va acabar davant del xalet del carrer Mimoses. La presència policial va impedir que hi haguera agressions. No obstant això, sí que se’n van produir en les voltants i uns quants incontrolats Ataquen el Centre de Menors (2.333 visites) que hi ha situat als Munts. L’acció va tenir el seu efecte, perquè després d’assegurar que no es podia fer res, els okupes van abandonar la casa aquella mateixa nit, auspiciats per les autoritats: Els okupes del carrer Mimoses ja no estan a la Casa (2.128 visites).

Amb tot i això, es va continuar caldejant l’ambient amb amenaces a través de les xarxes socials. El 19 de desembre hi va haver un Vespre tens a Torredembarra: petita topada a l’estació (2.446 visites). Per sort, la forta presència policial va impedir que hi hagués una nova batalla campal.

El descontentament també es va fer extensiu a l’actuació de les autoritats, fins al punt que Uns ciutadans increpen a Rovira pels MENA i els ataca (2.988 i 512 visites). L’incident, produït davant d’una sucursal bancaria, va ser gravat amb un mòbil, on es pot veure com l’alcalde Rovira té una actitud agressiva i els hi llença el mòbil d’un cop de mà.

L’agressió al Centre de Menors, va tenir una contestació per part de diferents col·lectius que van convocar una concentració pel dia 21 de febrer. Durant el transcurs d’aquesta es van produir Enfrontaments verbals en la Concentració contra els actes racistes (1.272 i 1.581 visites).

Per sort, les coses es van calmar i hom va poder veure com va quedar la casa okupada abans de ser tapiada: Es fan públiques les fotos de com va quedar l’habitatge okupat del carrer Mimoses (2199 visites).

3.- Crònica: Diada 11 de setembre accidentada (2.619 visites)

Torredembarra va viure una de les pitjors Diades Nacionals que es recorden, tal com vam recollir en una crònica que va ser molt comentada. La mala organització i l’accident que van patir alguns dels integrants de la colla dels Xiquets de Torredembarra en erigir un pilar de quatre van eclipsar l’ofrena de les entitats de la vila.

Hi van haver diversos ferits, el més greu va ser que com que no hi havia els serveis sanitaris una dels castellers va haver d’esperar estesa a terra durant gairebé mitja hora.

4.-Operació policial per detenir els principals responsables dels atacs racistes (1.861 visites)

El 18 de març hi va haver una gran operació policial per part dels Mossos d’Esquadra en què es van detenir a 3 persones presumptament vinculades a l’atac racista que s’havia produït el 18 de febrer i en què es van agredir a dos menors i fer destrosses a les instal·lacions del centre de menors de Rigel, ubicat als Munts. Les tres persones detingudes van quedar en llibertat amb càrrecs el mateix dia, després de declarar en dependències policials.

Molts veïns van considerar que s’havia actuat d’una manera desproporcionada i que Sobrava l’escarni (1.465 visites).

Tac 12

5.- L’accident d’un patinet elèctric deixa un ferit al centre de Torredembarra (1676 visites)

A començaments de febrer, es va produir un ensurt al centre de Torredembarra quan la topada d’un patinet elèctric amb una bicicleta, atès que va deixar el conductor del bicicle a terra amb una forta commoció, fet que va obligar a haver-lo de portar a l’hospital per fer-li unes proves.

6.- Es confirmen casos de COVID-19 a la Residència Pere Badia (1.612 visites)

El 15 de gener, el Mònic va informar en exclusiva dels primers casos de COVID a la residència Pere Badia, que s’havien detectat el darrer dia de l’any 2020. Tot just quan es començava a subministrar la primera dosi de la vacuna contra la malaltia a residents i treballadors. Al final, els casos van afectar 3 de les 4 plantes i a més de 25 persones. La millor notícia va ser que tots van evolucionar satisfactòriament.

7.- Mor l’últim membre de la “lleva del biberó” de Torredembarra (1577)

El 14 de febrer va morir amb 100 anys l’últim membre de la “lleva del biberó” de Torredembarra. De Baix a Mar, Ambròs Casasús Girol, va ser reclutat amb poc més de 18 anys i va combatre a la batalla de l’Ebre i, en acabar la guerra, va estar pres a Valladolid i quan el van alliberar per bona conducta va empalmar amb el servei militar a Fernando Poo. En total, va estar 7 anys fora de casa.

8.- Pas alternatiu per un accident al Passeig Miramar (1572 visites)

El 23 de febrer, un accident ocorregut poc abans de 2/4 de 7 del vespre al Passeig Miramar, a l’alçada del supermercat Dia i l’Autogaratge Central, va obligar la policia a tallar un dels carrils i donar pas alternatiu. L’accident es va produir quan una furgoneta va investir per darrere un vehicle que es trobava parat i que va topar amb un vehicle situat davant.

9.- S’incendia la cuina de Ca l’Astut. (1.360 visites)

Va passar aquest 7 de desembre. Un incendi iniciat a les fregidores del Bar Ca l’Astut, situat a la plaça de la Font de Torredembarra, va obligar a mobilitzar quatre dotacions de bombers i a la policia local. Tot i l’espectacularitat del fum, no hi va haver ferits.

10.- Amenacen amb un pal a un pizzer de Torredembarra (1.292 visites)

A finals de gener, dos joves amb jaqueta i caputxa van entrar en una pizzeria del carrer Sant Antoni de Torredembarra. Quan va arribar el seu torn van demanar dues pizzes i després triar els ingredients van esperar que estiguessin llistes. Quan el treballador va lliurar la comanda als dos joves i els va dir el que costaven, els clients es van negar a pagar. Un d’ells va començar a cridar i insultar i va acabar traient un bastó de fusta en to amenaçador.

11.- El bar del Casal de la Marítima surt a licitació per 10 € al mes (1.285 visites)

A mitjans de juny, es va treure a licitació a concessió del servei de bar del Casal de la Marítima per part de l’Ajuntament de Torredembarra. La notícia va tenir força impacte pel mòdic preu: 10 €. Amb aquesta adjudicació, es volia cobrir la necessitat del servei de bar als usuaris de la sala polivalent i la terrassa del Casal de la Marítima. També promoure aquest espai com a centre de reunió i convivència entre els veïns.

12.- Torredembarra queda fora del toc de queda (1.266 visites)

El 27 de juliol es van fer públics els pobles que quedaven fora de la segona pròrroga del toc de queda nocturn que per aquells mesos s’aplicava a instàncies de la Generalitat i el beneplàcit del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Torredembarra va formar part dels municipis de més de 10.000 habitants i una ràtio superior a 400 punts, on hi va haver restriccions en la primera prorroga, pel que sortir-ne va ser una notícia molt celebrada.

13.- Un camió obliga a tallar el centre de Torredembarra (1.250 visites)

El 29 d’octubre un camió de grans dimensions i matrícula de Letònia va quedar travessat entre els carrers Lleida i Mercat i va obligar a tallar la circulació entre la plaça Catalunya i el carrer Pere Badia. Durant la maniobra va topar contra un vehicle que estava estacionat al carrer Lleida i li va destrossar el retrovisor.

14.- Entrevista Maria del Carmen Pulido. (1.210 visites)

La qui ha estat conserge de l’Escola Molí de Vent els darrers 33 anys, Maria del Carmen Pulido, va deixar el càrrec a finals de novembre. Des del Mònic vam voler parlar amb ella perquè ens expliqués la seva experiència laboral.

15.- Un coet causa un incendi a Torredembarra (1.160 visites)

El dia 21 de juny, poc abans de la revetlla de Sant Joan, un coet va provocar un incendi en una zona verda de Torredembarra, en el carrer Joaquim Torrens Ibern. Per sort, ningú va resultar ferit, però les flames van prendre a un xiprer utilitzat com a balla d’un habitatge i va afectar una zona de jocs particular, on hi havia una caseta infantil de plàstic.