Home Agenda 4 Ratlles finals: La rata morta per Jordi Guasch

4 Ratlles finals: La rata morta per Jordi Guasch

934
0

Aquests darrers dies de juny i inicis de juliol, els veïns i veïnes del carrer Pere Badia hem tingut un nou inquilí… per dir-ho d’alguna manera.

Els més afortunats no se n’hauran ni adonat, atès que a l’estar mort no ha creat cap mena de conflicte, però si va estar ben bé una setmana. Primer vaig pensar que es tractava d’una mascareta rebregada, però el filament que sortia d’una massa seca i xafada per les rodes dels vehicles no era una goma per les orelles sinó la cua de la pobra bestiola.

Al final, després de perdre la repugnància i mirar-me-la de reüll, li vaig posar nom: Edu. Els cops que hi passava pel costat, saludava a l’Edu. Naturalment, ell no corresponia, però jo tampoc li tenia en compte. El que està clar és que li feia més cas jo que el responsable de netejar el carrer.

Molta tecnologia, bufadors i molt cotxet, però a l’hora de la veritat fa falta una bona escombra, la de tota la vida, i una mica de ganes. En carrers com el Pere Badia, on hi ha cotxes estacionats les 24 hores del dia, si no es neteja amb escombra i ganes es fa difícil de fer net.

L’Edu ja no hi és entre nosaltres (ja no hi era). Vull creure que van ser els responsables de netejar els carrers els qui van carregar amb les despulles. Ara bé, estic segur que no és un cas únic al nostre poble (com a mínim en conec un altre) i desconec si la seva presència té alguna cosa a veure amb l’estat lamentable que presenten les illes de contenidors pròximes: un festí i un reclam pels de l’espècie de l’Edu.

Que Torredembarra està bruta i les coses no funcionen com hauria de ser ho demostren casos com els de l’Edu. Tot són excuses, però ningú assumeix cap responsabilitat.

La gent hauria de ser més cívica, però el contracte es va renovar el 2019, per la qual cosa no es pot dir que si no funciona bé és perquè està desfasat. Potser, hi ha un incompliment per part de l’empresa, en tot cas el que sí que és segur que els responsables municipals no fan bé la feina (de planificació, de previsió, de control, de sanció…). N’hi ha que passen massa hores al bar (alcoholisme és una malaltia greu).

No fa gaires dies, el ple ha aprovat una modificació de crèdit de gairebé 180.000 € més, que s’uneixen als 2.344.030 € que ja s’hi destinen. Ens gastarem 2.500.000 € per tenir Torredembarra bruta?

En tot cas, Edu descansa en pau!