Home Cultura 4.000 persones passen per la 10a edició de la Fira de la...

4.000 persones passen per la 10a edició de la Fira de la Cervesa Artesana

298
0
La 10a Fira de la Cervesa Artesana de Torredembarra ha servit, durant els tres dies de celebració (11, 12 i 13 d’octubre), quasi 2.800 litres de cervesa artesana entre les prop 4.000 persones que l’han visitat, una xifra de participació molt bona que ha estat molt ben rebuda per l’organització i pels productors participants, tenint en compte la coincidència del dia festiu en dissabte, mentre que l’any passat en ser festiu el divendres va comportar més participació.
En aquest sentit, s’han valorat molt positivament les activitats que s’han dut a terme per tal de donar a conèixer la cultura de la cervesa i esdevenir una bona proposta d’oci per a totes les edats: cates, música en viu, espai de jocs, activitats infantils, trobada d’scooters clàssics, etc. Totes les activitats han comptat amb una gran acceptació i participació dels visitants.
L’organització de la Fira, a càrrec de les regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats, amb la coordinació tècnica d’Estraperlo, la cervesa artesana de Torredembarra, ha ressaltat la importància d’apostar per aquest esdeveniment ja que es tracta d’una activitat singular, és a dir que no es du a terme a totes les poblacions i que es realitza en una època de l’any que permet diversificar l’oferta més enllà de l’estiu. Tot plegat, amb deu edicions ja, fa que la Fira de la Cervesa Artesana sigui també un element dinalitzador del nucli antic en la vessant econòmica, lúdica i turística.
Els productors que han participat a la fira són: L’Estraperlo (Torredembarra), Goedhard (Barcelona), El Pata (Barcelona), Grenyut (Santpedor), Clandestines (Montferri), Bripau (Sant Pere Riudebitlles), Tro Ales (Barcelona), La Castellera (Vilafranca del Penedès), Rústica Bufona (Escaladei), Cerberus (Artés), La Montnegre (Canet de Mar), Mine of Beer (Bacu Abis – Sardenya) i Ona (Vila-seca). Enguany, el programa de la Fira contenia tota la informació sobre les diferents cerveses que ha presentat cada productor, assenyalant quines són sense gluten i quines se serveixen de barril o en ampolla. En l’àmbit més gastronòmic, s’ha comptat amb tres furgoteques (food truck): les torrenques Pepito Bravo i Rincón Celeste i Jo vull Ser Miss de Vilafranca.
Enguany, a més,coincidint amb les Jornades del Patrimoni 2019, es van fer visites guiades al refugi antiaeri del Sabó, a l’Orgue Barroc de l’església de Sant Pere Apòstol i al Far de Torredembarra, amb quasi 200 participants.